Chec cu budinca de vanilie
- 3 oua
- 120 ml. ulei
- 120 ml. lapte
- 1 pachet praf de budinca vanilie
- 200 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 1 pachet praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- ouale intregi se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat compozitia sa se albeasca
- se continua cu laptele turnat cate putin
- alternam cu uleiul turnat tot cate putin in timp ce mixam in continuare
- dupa ce terminam de incorporat laptele si uleiul,adaugam faina amestecata cu praful de copt (nestins) si cu praful de budinca
- mixam pana incep sa apara basici deasupra aluatului
- compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
- se baga in cuptorul incins la 175 grade, pentru aprox. 45 - 50 minute se face proba cu scobitoarea
- am rasturnat checul la 10 min. dupa ce l-am scos din cuptor, in mod normal trebuie lasat la racit pentru a nu risca sa se rupa cand e scos din forma.
- Checul se pudreaza sau se poate glazura
- Se taie obligatoriu cand s-a racit sau caldut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu