miercuri, 27 martie 2013

 Chec cu budinca de vanilie



  • 3 oua
  • 120 ml. ulei
  • 120 ml. lapte
  • 1 pachet praf de budinca vanilie
  • 200 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

  • ouale intregi se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat    compozitia sa se albeasca
  • se continua cu laptele turnat cate putin
  • alternam cu uleiul turnat tot cate putin in timp ce mixam in continuare
  • dupa ce terminam de incorporat laptele si uleiul,adaugam faina amestecata cu praful de copt (nestins) si cu praful de budinca
  • mixam pana incep sa apara basici deasupra aluatului
  • compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
  • se baga in cuptorul incins la 175 grade, pentru aprox. 45 - 50 minute se face proba cu scobitoarea
  • am rasturnat checul la 10 min. dupa ce l-am scos din cuptor, in mod normal trebuie lasat la racit pentru a nu risca sa se rupa cand e scos din forma.
  • Checul se pudreaza sau se poate glazura
  • Se taie obligatoriu cand s-a racit sau caldut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu