Ciocolata de casa

450 grame de zahar
10 ml esenta de rom (optional)
170 grame de unt gras (minim 80% grasime)
500 grame lapte praf
80 grame de cacao
Preparare:
Amestecati laptele praf si pudra de cacao si treceti-le prin sita.
Amestecati zaharul cu 150 ml de apa într-o craticioara.
Fierbeti aproximativ 10 minute pâna se leaga într-un sirop cleios, fara ca zaharul sa se caramelizeze.
Adaugati untul taiat cubulete si luati vasul de pe foc. Amestecati pâna se topeste.
Încorporati esenta de rom si amestecul de cacao cu lapte praf, cu grija pentru a nu forma cocoloase.
Amestecati energic – eventual folosind bratele de framântat ale mixerului cât este cald, pentru a obtine o masa omogena.
Întindeti si nivelati într-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei.
Lasati la rece pentru 2-3 ore înainte de a taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu