Ingrediente:
- 400 g masline taiate
- 3 linguri bulion
- o lingura faina
- o ceapa mica
- 3 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- condiment tip Vegeta
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
Sfaturi inainte de preparare:
E bine sa alegi masline negre fara samburi. Daca nu gasesti, va trebui sa le scoti samburii. Inainte de preparare, maslinele se tin in apa calda pentru a se desara.
Mod de preparare pentru mancare masline:
Se pune uleiul la incins si se caleste putin ceapa tocata marunt. Intr-un castron se pune faina si se amesteca bine cu bulionul si cu 300 ml de apa rece.. Aceasta compozitie se pune peste ceapa calita. Se lasa la foc mic pret de 5 minute, timp in care se amesteca continuu.
Se pun maslinele, foile de dafin, vegeta si piper. Se lasa la foc aproximativ 10 minute. Adauga acum usturoiul zdrobit ca pentru mujdei si amesteca bine. Mai lasa vreo 5 minute si dupa adauga sare daca mai este nevoie. La sfarsit se pune si patrunjelul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu