Ingrediente:
- 700 gr pulpe si piept de pui
- 1 radacina patrunjel
- 100 gr radacina telina
- 1 pastarnac
- 2-3 morcovi
- 4-5 catei usturoi
- 2 galbenusuri
- 250 ml smantana
- otet dupa gust
- 3 l apa
- sare
- patrunjel
.jpg)
Preparare:
Spalam pulpele si pieptul de pui si le punem la fiert in 2 l apa in care adaugam 2 lingurite de sare.Dupa primul clocot, aruncam prima apa si spalam foarte bine pulpele, pieptul si oala in care au fiert.
Umplem oala cu 2,5 l apa calduta, adaugam carnea de pui spalata bine, telina, morcovii, pastarnacul taiate in bucati de 3-4 cm.
Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pe foc mic pentru cca 1 ora sau pana cand carnea se desprinde de pe oase.
Strecuram supa, eliminam pielita de pe pulpe si piept si taiem carnea in suvite subtiri.
Taiem morcovii, telina si pastarnacul in patratele mici. Punem din nou supa in oala, adaugam carnea si legumele si o mai dam intr-un clocot dupa care stingem focul si o lasam sa se racoreasca un picut, cca 10 minute.
Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam peste ele un polonic din supa, amestecam bine si adaugam amestecul in oala cu supa.
Nu adaugam niciodata smantana si galbenusurile direct in supa deorece din cauza socului termic se vor forma brobonele iar supa va avea un aspect nu foarte apetisant.
Adaugam usturoiul dat prin razatoarea mica iar la sfarsit otetul. Servim ciorba cu patrunjel proaspat tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu