- 4-5 cartofi potriviti, fierti in coaja si curatati
- 2-3 morcovi, fierti in coaja si curatati
- 3-4 castraveti acri
- 3 linguri de faina
- 1 felie mare de telina
- 40-50 ml ulei
- 4 linguri de mustar (iute sau cu hrean)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 4-5 linguri de mazare din conserva sau fiarta
- 1-2 peperoni
- 1 lingurita baza pentru mancaruri (de legume)
- cateva fire de patrunjel verde
- sare, piper dupa gust
Morcovii si cartofii spalati se fierb in coaja, in apa cu putina
sare, impreuna cu felia de telina, 20 de minute la foc mic, apoi se
strecoara si se curata. Fierbeti mazarea (congelata) 15-20 de minute. Pana se racoresc
legumele fierte, preparati maioneza de post astfel: amestecati faina cu
uleiul, puneti vasul pe flacara mica a aragazului, iar dupa ce se
infierbanta putin, adaugati 100 ml apa clocotita cu putina sare si 1
lingurita baza pentru mancaruri. Amestecati cu telul pana se ingroasa
bine si se desprinde de pe marginea vasului. Luati-l de pe foc, lasati
sa se racoreasca 10 minute, adaugati 2 linguri de mustar, sare, piper,
zeama de lamaie dupa gust. Subtiati sosul cu apa rece pana ce capata
consistenta dorita. Pentru ca sosul sa fie mai galben, adaugati si o
bucata de morcov fiert si bine zdrobit.
Tocati legumele fierte, marunt, adaugati restul de mustar, castravetii
tocati si storsi, 3/4 din maioneza,
omogenizati, dregeti gustul, apoi asezati salata pe un platou si
decorati-o cu maioneza ramasa si cu feliute de peperoni, castraveti,
frunzulite verzi, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu