joi, 4 aprilie 2013

Tort de post



Ingrediente

Zahar            1 pah de 300ml
Ulei fara miros      1 pah ulei de floarea-soarelui
Apa minerala       1 pah
Praf de copt       1 pliculet sau 2 lingurite
Cacao pudra        2 linguri
Esenta de vanilie    2 buc
Scortisoara         1 lingurite
Faina            2 pah am pus atat cat sa-l fac ca o smantana
Budinca de vanilie   2 plicuri - de la dr.oetker
Lapte de soia      800 ml Puteti folosi si suc de fructe.
Banane           2 buc
Lamaie           1 buc
Ciocolata neagra/amaruie 1 buc   
Bicarbonat de amoniu   2 lingurite (puteti incerca sa faceti si fara el, dar nu stiu daca va fi la fel de poros)


Preparare

Amestecati bine cu un tel, uleiul, zaharul si apa minerala - pana se dizolva zaharul.Treceti prin sita faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de amoniu si scortisoara.
Adaugati acest amestec la cel lichid, puneti si esenta de vanilie - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Turnati aluatul in tava cu hirtie de copt si puneti la cuptor, aproximativ 40-50 de min la temperatura medie. Faceti testul scobitorii dupa acest timp si daca mai trebuie il lasati inca putin. Dupa ce este gata lasati pandispanul sa se raceasca complet - conditie obligatorie cand folositi bicarbonat de amoniu, acesta se evapora in tot acest timp. Cand este racit blatul nu mai este cazul sa va faceti griji. Daca nu vreti sa-l folositi, puteti incerca si fara el, si imi spuneti cum a fost.
Dupa ce s-a racit blatul, incepeti sa faceti crema.

Se pune la fiert laptele de soia, adaugati in el esenta de vanilie si amestecati. Sau cumparati lapte de soia cu vanilie.
Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic - puneti zahar cat scrie acolo sau mai putin daca il vreti mai putin dulce.
Lasati pe foc cateva minute pana se ingroasa bine budinca. Apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.
Daca blatul a iesit mai gros il taiati in jumate, sa fie 2 foi - daca va iese mai subtire nu il  mai taiati, puneti crema doar deasupra.
Apoi atent treceti a 2-a foaie peste prima. Puneti restul de crema si intindeti pe toata suprafata.
Bananele le taiati rondele si ungeti bine pe ambele parti cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca pe tort.
Apoi le aranjati peste crema.
Topiti ciocolata la baie de aburi sau 2-3 minute la microunde.
Cu o lingura turnati haotic ciocolata peste banane. Puneti apoi tortul la frigider pentru cateva ore.

                                 

                             Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu